6.11.10

Palkaton omaishoitaja, päivä 4.

TORSTAI.

Olin sitten kuitenkin laittanut kellon soimaan klo 8.00, en kello 9.00 kuten ajattelin. Kuume on noussut, vatsa kramppaa. En taida lähteä kouluun tartuttamaan muita. Luen lehden, siivoilen, hoitelen muutaman netitse hoidettavan pankki- ja virastoasian. Mieheke nukkuu, käyn herättämässä. Aion lähteä käyttämään isääni pankissa ja käyn samalla kaupassa, voisiko hän käyttää koirat? Voisi, kuulema.
Lähdemme isäni kanssa pankkiin ja kauppaan. Käyn ostamassa Valtarin jätski- ja herkkubaarista saeman rintatippoja, josko ne auttaisivat tukkoisuuteen. Isäni käy Tiimarista ostamassa silmälasit, ja pääsen ihailemaan kauppakeskus Manskia, joskin ihmettelen miksen pääse hissillä muualle kun Haloselle. Pois tullessamme ihmettelemme, että tarvitseeko meidän taas mennä Halosen kautta. Menemme etsimään infopistettä ja löydämme upouuden hissin toisesta kohtaa, ja isäni tuumaa että kone on viimein oppinut tekemään hissejä. Käyn vielä Lidlissä ja K-marketissa ja haen postin. Ei mitään uutta. Ostetaan isäni kanssa rahkapersikkapullia ja päätetään keittää päiväkahvit, johan se kellokin on yli puolen päivän.
Valahdetaan kotiin, ja ei, mieheke ei ole tietenkään noussut sängystä. Herättelen ja häädän käyttämään koiria. Muistan ilmoittaa opettajalle etten tule tänään, hän kiittää ilmoituksesta. Ihmettelen hetken, että harva opettaja vaivautuu kiittämään, kunnes muistan että harva opettajakaan vaivautuu ilmoittamaan poissaolostaan, joten ehkä kiittäminen on aiheellista.
Isäni päättää lähteä kolmen aikaan evakkoon kuulema viikonlopuksi, sanoo palailevansa tiistaina. Epäilen suuresti.. Hän haluaisi jättää sirkkelit ja muut paikoilleen, mutta ilmoitan että työpaja puretaan nyt ja kasataan sitten tarvittaessa uudelleen. Hän narisee siitä että aikaa menee, mutta pidän pääni. Täällä juhlitaan perjantaina synttäreitä, ei työpajan lomaviikkoa. Isäni ja mieheke ottavat kamoista osan ja kuskaavat pajalle. Mieheke käy vielä vaihtamassa Serryn talvitakin isompaan kokoon. Serry rakastaa lämmintä takkiaan ja Sania ärsyttää suunnattomasti kun oma puku on vielä varastossa. Käyn hakemassa sen ja nakkaan pesuun viikonloppuna.
Häädän miehekkeen anoppilaan yöksi Serryn kanssa, jotta saan siivota rauhassa. Käymme miehekkeen kanssa prismassa isäni maksettua viimein bensarahat siitä että haimme hänet. Soitamme vielä miehekkeen serkulle että jos hän tulisi auttamaan että saisimme köyden katonrajaan boordiksi ja muutaman hyllyn laitettua. Lupaan miehekkeelle että jos hyllyt saa seinälle, lupaan että olohuone on siisti perjantaiksi. En tiedä, voinko pitää lupaustani.

Siivoilen eteistä, olkkaria ja askartelutarvikelaatikkoa. Mieheke tekee jauhelihapihvejä ja kermakastiketta keitettyjen perunoiden seuraksi. Serkkunsa lupaa heittää miehekkeen äidilleen joten saan lisäaikaa siivoamiseen. He lähtevät yhdeksän aikaan. Säästän muutaman pihvin aamupalaksi ja teen Sanille herkkuaterian. Käytän Sanin iltalenkillä vielä varmuuden vuoksi.

Siivoilen lähes koko yön, matot ovat täynnä sahanpurua ja pieniä tikkuja, kannan jämäpuupaloja pois, tungen hetekkää varastoon, tuuletan patjoja. Kannan kartokia ja pahvia ulos, järjestän työkalut, poimin filtterinpätkiä lattialta, keräilen likaisia astioita, tiskaan niitä, samoin sekä lasten että koirien leluja, keskeneräisiä projekteja, nauloja sieltä täältä, vääntyneitä ja suoria, kasaan vaatteita pestäväksi, irrotan vuodevaatteet isäni makuupaikalta ja päätän pestä tyynyt ja kaikki.. Sani on tyytyväinen tilasta ja puhtaista matoista ja se makoilee siellä täällä murahdellen tyytyväisenä. Sani väsähtää kahden aikaan ja menee punkalleen nukkumaan ja ihmettelee siivousvimmaani. Pidän sitä ennen blogahdus- ja kuulumistenkyttäystauon koneella. Järjestelen vielä jotain, käyn suihkussa ja valahdan sänkyyn makoilemaan aamuyöstä.

No comments:

Post a Comment

[Ja pidetääs homma lapases ja lapanen takataskus.]